Tämän päivän Iltalehdessä muuan professori oli sitä mieltä, jotta nykyiset lottopotit ovat liian suuria. Ka kyllä kai tuosta summasta riittäisi useammallekin. Mutta jos suhteutetaan vaikkapa tämän lauantain 7 miljoonan potti Tarja Halosen afrikanmatka-kustannuksiin, niin eihän tuolla summalla tee kuin 14 reissua afrikkaan :D.

En voi millään käsittää, miten joku ilkiää tehdä tuon summan matkoja veronmaksajien kustannuksella. Jostain luin vertauksen, että kyseisellä summalla olisi palkattu 12 sairaanhoitajaa vuodeksi. Eikö presidentille löydy yhtään edullisempaa matkustusmahdollisuutta? Jos kerran ei, niin pysykööt Suomen kamaralla ja pitäkööt neuvottelunsa ulkomaille Skypen avulla!

Viime viikolla huomasin muitakin rahaökyily-uutisia mediassa (millompa niitä ei olisi). Torstain Karjalaisessa oli juttu suomalaisten johtajien palkkakehityksestä (sama uutinen myös maikkarilla). Esimerkiksi Hissiyhtiö Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhtan palkkanousi viime vuonna 61,1% eli rahassa palkkaa napsahti 1,4 miljoonaa euroa enemmän kuin edellisenä vuonna. 

Käsittämättömän irvokasta menoa, koska samalla alamaisille annetaan lomautuksia, potkuja ja palkkakehitys junnaa paikallaan. Tai yleensähän palkka periaatteessa laskee, koska samalla summalla teetetään yhä enemmän töitä. Suunnattomasti vituttaa, ettei tähän asiaan tunnu kukaan puuttuvan. Auttaisiko, jos koko kansa yhtenä rintamana alkaisi vastarintaan? 

Kiinnostaisi tietää näiden ökypomojen perustelut sille, miksi juuri he ansaitsevat kohdalleen napsahtavan palkankorotuksen? Mitä niin helvetin hienoa he ovat vuoden aikana tehneet, että siitä pitää ihan tuollaisilla korotuksilla palkita? Millä ihmeen asteikolla nykymaailmassa arvotetaan toisen ihmisen työpanos noin paljon arvokkaamaksi kuin toisen? 

No, minähän olen vain katellinen köyhä paska kun viitsin toisten rikkauksista kitistä. Pitää laittaa itsekin lotto illalla vetämään, mutta jos voitto napsahtaa kohdalle, niin toivottavasti sitä ei heti kusipäisty. Jonkinlaisessa vakavaraisuudessa olisi ainakin se hyvä puoli, jotta voisi itse paremmin suosia pienyritysten tuotteita ja palveluita. Koska niinhän se menee, jotta mitä suurempi firma, sen ahneempi ja riistävämpi yläporras.