Piti ihan alkaa purkamaan ketutusta tänne, kun en saanut nukuttua. Niska on ihan jumissa ja päätä jomottaa, tietää siirtyneensä siivousalan hommiin...

Nyt oon viikon siivonnu tuolla uudessa työpaikassani ja täytyy sanoa, että enpä uskonut Suomessa tapahtuvan tällaista sortoa. Teen kohdetta, jonka työaika on mitoitettu alle 3 tunniksi eli tuosta määrästä saat palkan, mutta oikeasti tuolla menee yleensä tuplasti tuo aika. Eikä ole siitä kyse, että olisin uusi ja hidas, koska edellinen siivooja ei ehtinyt hänkään tuon nopeammin saada valmista. Ja kyllä itsekin tietää, että täysillä tekee hommia, koska työvuoron aikana ei ehdi ku juosta hiki hatussa - vaikka tekee ylitöinä ilmaiseks puolet.

No eiliseen asti olin silti vielä hyvillä mielin, ajattelin että tehdään nyt aikansa tätäkin. Eräs työkohteessa työskentelevä naisihminen (ei siis siivooja) alkoi kuitenkin eilen hyppimään sen verran lahjakkaasti silmille, että meni viimeinenkin maku koko hommasta. Muija purki täysillä paskalastiaan minun niskaani, jänkytti ihan älyttömistä asioista. Hänestä oikein näki, että oli vauhti päällä ja oikein keksimällä keksi vittuilua minulle. Kyseistä muijaa alkoi sitten toinen työntekijäkin komppaamaan tässä ihme kitinässä, joten alkoi käydä aika selväksi miten mätä tuo työyhteisö on. Avauduin sille muijalle suoraan, että teen tässä teille ihan ilmastyötäki ja painan niska limassa, joten turha käydä kettuilemaan. Tästähän muija tokaisi heti, etten saisi hänen majesteettinsa silmille hyppiä. Työnantajani kertoi, että tuolla on ollut tuommosta kyseenalaista käytöstä siivoojia kohtaan ja ottaa onneksi yhteyttä palvelun ostajaan eli työkohteen pomoon. Mutta en sitten tiedä, aika nopsa vaihtuvuus on ollu siivoojissa tuolla ja ymmärrän täysin...Itsekin lähen hetkenä minä hyväänsä, ei kiinnosta rassata itseään moisella paskalla.

En tajua, että aikuisten kesken työpaikalla voi olla tuommosta hiekkalaatikkomeininkiä. Mikään työpaikka ei ole aiemmin paljastanut noin nopsaa todellista luontoaan. Eikä missään aiemmassa työssäni ole ihmiset napisseet noin naurettavista asioista. Osaan kyllä ottaa kritiikkiä vastaan, mutta se pitää tulla aiheesta. Ja kritiikki ei ole sitä, että seläntakana huudellaan vittuiluja. Maailman ei pitäisi kaatua siihen, että siivooja on esim. vahingossa jättänyt jonkin pienen paperinpalasen siivoamatta pöydältä. Ei varsinkaan kohteessa, jossa työaika on mitoitettu alunperinkin päin persettä. Syö kummasti työmotivaatiota ja tehoa, jos saa heti töihin mennessään paskalastin niskaan. Mulla ainakin eilinen meni ihan kiville, puolet energiasta kului äärimmäiseen vitututkseen.  Mietin vaan, että kun tuolla työkohteessani pienistäkin asioista nostetaan saatananmoinen haloo, niin mitenköhän sitten jos siivooja mokaa kunnolla. 

Mie jos oisin tuon työkohteeni pomo, pistäsin nämä siivoojien kiusaajat hetkeksi mopin varteen kokeilemaan siivoojan työn hehkeyttä, samalla palkalla ja samalla työajalla tietenkin. Luulin jo nykyään siivoojia pidettävän ihan ihmisinä, mutta ilmeisesti olin väärässä. Vaikka on varmaan jotain harvoja poikkeuksiaki noissa siivouspaikoissa, mutta yleisesti ottaen en kyllä suosittelis siivoushommia ees pahimmalle vihamiehelleni.